Strategii de Tranzactionare

Nu exista doua strategii de tranzactionare identice. Fiecare trader, analizeaza piata in felul sau si actioneaza diferit in situatii similare. Deci, nu exista o strategie de tranzactionare unica si in acelasi timp corecta. Important este sa se elaboreze o abordare proprie cat mai reusita a etapelor care formeaza strategia de tranzactionare

Respectarea succesiunii etapelor (componentelor) este foarte importanta. Nimeni nu incepe sa-si construiasca casa de la acoperis. Strategia de tranzactionare trebuie sa tina cont de toate situatiile din piata, dar in acelasi timp sa fie si simpla. In caz contrar puteti sa va complicati si sa nu mai intelegeti care este esenta. Alegeti numai acele aspecte pe care le cunoasteti, le puteti respectata si cu care v-ati obisnuit.

Apoi, alegeti o strategie eficienta (mai bine cateva) pentru fiecare situatie separata din piata. Al treilea pas este testarea strategiei de tranzactionare. Luati de exemplu, datele pentru un anumit interval de timp din trecut si analizati-le conform strategiei. Concomitent, efectuati tranzactii pe un cont demo, dupa aceeasi schema. Rezultatele vor demonstra eficienta strategiei de tranzactionare.

Procesul nu se termina aici. Este imposibil sa dezvoltati o strategie de tranzactionre care sa functioneze vreo zece ani la rand. Baza va ramane aceeasi, insa se vor face permanent ajustari. Treptat, veti deveni profesionist. Iar strategia de tranzactionare se va desfasura la nivel de intuitie. Dar pentru inceput, urmati strategia cu strictete.

Strategia de tranzactionare trebuie sa fie scrisa intr-o agenda. Omul este predispus sa se minta singur si sa exagereze importanta evenimentelor curente.  Numai astfel, veti detine controlul in forex trading

Cum trebuie sa arate o strategie de tranzactionare? Urmariti postarile pe blog la categoria Strategii de Tranzactionare